W.N. Pon Award

De W.N. Pon Award is in het leven geroepen om jaarlijks op onze fokveedag iemand in het zonnetje te zetten die uit het werkgebied van de fokveedag komt en zich verdienstelijk heeft gemaakt ten behoeve van de veefokkerij en eventueel maatschappelijk ook van betekenis is in de samenleving en of in de sector.

De award is vernoemd naar de heer W.N. Pon uit Garnwerd. Deze naam staat synoniem met een ongeëvenaarde bijdrage aan de (Noord) Nederlandse veeverbetering via zijn veebedrijven, AltaGenetics en in een eerder stadium CaNeDa Holstein. De heer Pon is bijzonder vereerd dat zijn naam onafgebroken aan deze award verbonden zal blijven. Middels deze award willen wij onze blijk van waardering uitten aan de innemende persoon, enthousiaste collega en een voorbeeld zakenman, de heer Wijnand Pon.

Arend Withaar uit Nijeveen was in 2013 de eerste trotse winnaar van deze award. In 2015 mocht Jan Thomas Vos uit Godlinze, zeer verdiend, als tweede winnaar de award in ontvangst nemen. In 2016 was Alex Verwaijen de trotse, tot tranen geroerde. In 2017 mocht de beretrotse Theo van Vliet de W.N. Pon award in ontvangst nemen. Dit jaar was Harm Albring de verdiende winnaar, uiteraard werd de award met de gehele familie in ontvangst genomen. Dit jaar zal de volgende uitreiking van de W.N. Pon award op 10 augustus plaatsvinden.